Разследват Ванко 1 за пране на пари
Разследват Ванко 1 за пране на пари / netinfo
Прокуратурата разследва рапъра Ванко 1 за пране на пари, съобщи апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов. През миналата седмица е възобновено досъдебно производство за данъчни престъпления срещу певеца. Той въобще не е подавал данъчни декларации, а има доходи с които е построил хотел и издържа семейството си.

Пловдивската окръжна прокуратура е направила съдебна поръчка до Франция за установяване и документиране на потока на пари спечелени от момичетата на рапъра, които за изпратени към България.

Даказано е в съда, че Ванко 1 е получавал средства от проституирането на момичета в Париж, Ница, Люксембург, Рим и Берлин. Сега прокуратурата ще разследва какво е станало с тези пари и къде са вложени. Рапърът излежа наказанието си от и излезе на свобода на 8 февруари тази година. Срещу него се води дело за конфискация на два имота и два автомобила на обща стойност близо 100 хиляди лева. Бащата на рапъра, Петър Главчев също е подсъдим по дело заведено от Кимисията „Кушлев”. Ние разполагаме с богат набор от способи за установяване на престъпна дейност в случаи като този, каза заместник главният прокурор Христо Манчев, който е в Пловдив за годишния отчет на Апелативна прокуратура. Първият начин е търсене на наказателна отговорност, вторият е пълна данъчна проверка и третият е Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност.