Проверяват пристигнаха ли тролеите на Батаклиев
Проверяват пристигнаха ли тролеите на Батаклиев / Dariknews.bg

Дългоочакваните тролеи, които мажоритарният собственик на „Градки транспорт" Ангел Батаклиев трябваше да внесе като част от изпълнението на приватизационния договор на дружеството, се очаква да пристигнат днес.

Преди около месец Батаклиев заяви за Дарик, че на 5-ти декември трябва да пристигнат от Германия 13 тролея с марка „МАН", а на 10-ти - още 28 от Канада. Репортерска проверка установи, че немските возила, така и не са пристигнали още, макар че от датата, която обяви Батаклиев минаха 5 дни.

В тази връзка, от 3 вещи лица назначени от Пловдивската общинска агенция за приватизация, ще отидат да проверят на място дали има някакви пристигнали тролеи.

Ангел Батаклиев трябваше да внесе 65 тролея, като част от изпълнението на приватизационния договор на фирма „Градки транспорт". Последният срок за това беше 11 ноември 2009-та година. Ако 3-те вещи лица, констатират, че отново няма тролеи, Ангел Батаклиев е заплашен да плати неустойка в размер на 20% от пазарната стойност на неизпълнената инвестиция.