/ Фейсбук
Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за пожара, който избухна във фабриката в село Войводиново. От държавното обвинение допълват, че до момента са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели и приобщаване на документи.

Автоматична станция за проверка на замърсения въздух поставят във Войводиново

Предстои извършване на допълнителни огледи и назначаване на пожаротехническа и химическа експертизи, които да установят причината за възникване на пожара, а разследването по случая продължава.

Припомням, че огромният пожар, който изпепели цех за месо в завод в пловдивското село Войводиново, избухна на 10 февруари вечерта. Сигналът е подаден от собственика на фабриката. 

Огромният пожар във Войводиново е локализиран, пожарникарите гасили пламъците цяла нощ (СНИМКИ)

Пламъците са тръгнали от работното помещение зад административната сграда на предриятието, след като служителите вече са си отишли. Поради това, че конструкцията на предприятието е от термопанели, пожарът бързо се разпространява по тях и обхваща цялата периферия на обекта, който е с площ от около 8 дка.

Огнената стихия във Войводиново е локализирана, пожарникарите остават там цяла нощ (СНИМКИ)

Пожарникарите са принудени да зареждат с вода цистерните, тъй като заради пламъците е изключено електрическото напрежение от трафопоста, което от своя страна изключва и напрежението към пожарните помпи на завода. 

В гасенето на пламъците се включиха 17 пожарни автомобила от Пловдив, Карлово и Съединение, а във Войводиново беше поставена автоматична станция за замерване чистотата на въздуха.