Професори от Дрезден учат Пловдив на устойчив транспорт
Професори от Дрезден учат Пловдив на устойчив транспорт / sxc.hu

Двама преподаватели от Технически университет - Дрезден ще проведат лекции за устойчив транспорт в градска среда. В Пловдив пристигат Удо Бекер - ръководител на катедра „Екология на транспорта" в немското учебно заведение, и лекторът Вероника Шемиен. Те ще участват в последния етап от транспортните обучения за енергийно ефективно придвижване в градовете, които се организират от Енергийна агенция - Пловдив.

Лекциите започват с дискусия как се изпълняват кампании за устойчив транспорт и методи за увеличаване на дела на велосипедистите, пешеходците и хора, които ползват обществени автобуси. В тях ще вземат участие Роберт Пресл и Карл Райтер - главни експерти в австрийската Агенция за изследване на придвижването. В обученията днес и утре ще се представят добри практики от различни кампании в Европа.

Втората част от сесията е в четвъртък и петък. Преподавателите от Дрезден ще коментират по-специфичните нужди на децата при придвижване в градската среда. Транспортните обучения ще се проведат в залата на Общинския съвет.