Превозвачи: Областният обслужва обръч от фирми
Превозвачи: Областният обслужва обръч от фирми / netinfo
Частните автобуси по 13 линии в Пловдив ще спрат от вторник, ако до понеделник не се разреши проблемът с тяхното обслужване. Това предупредиха в общо изявление четиримата превозвачи, които спечелиха маршрутите на конкурс.

Превозвачите обаче не могат да обслужват новите си линии и са принудени да возят незаконно по досегашните си маршрути, договорите им за които изтекоха в петък. Това стана, след като областният управител Тодор Петков спря предварителното изпълнение на решението на конкурсната комисия до приключване на административното производство по жалба на декласираната “Никан лайн”.

„По досегашните си маршрути караме като партизани, т.е. нелегално”, обясни Мария Златанова. Превозвачите се опасяват, че ДАИ може да ги глобява и да им отнеме лицензиите.

Златанова, Веселин Дошков, Валери Лозанов и Димитър Чолаков окачествиха действията на областния управител Тодор Петков като политически чадър над “Никан лайн” и обслужване на обръча от фирми на БСП на местно ниво. Те ще обжалват пред областния управител и в Административния съд заповедта му за спиране на предварителното изпълнение на решението на конкурсната комисия.

„Инвестирали сме в реални, а не във виртуални автобуси като “Никан лайн”, заяви Веселин Дошков, визирайки участието на конкурентите си в конкурса с договор за бъдеща доставка на нови рейсове. Отговора на областния управител Тодор Петков очаквайте на 14 май в „Дарик кафе”.