различните общности в Пловдив заедно
различните общности в Пловдив заедно / Дарик Пловдив
Негово Превъзходителство г-н Сюлейман Гьокче представи официално новия генерален консул на Република Турция в Пловдив - Хусеин Аргани
„Пловдив е най-красивият, най-живият град в България, това е градът с една от най-древните истории в света и затова е важно всички заедно да го презентираме като достойна Европейска столица на културата“. Това заяви в Пловдив посланикът на Турция в България Негово Превъзходителство г-н Сюлейман Гьокче. Той изпи своето "кафе на толерантността" заедно с представители на различни общности от града под тепетата.

кафе на толерантността
netinfo

На събитието, което се провежда по традиция в Пловдив вече трета година, посланикът представи официално и новия генерален консул на Република Турция в Пловдив - г-н Хусеин Аргани.

турски посланик
netinfo

Председателят на общинския съвет Савина Петкова призова всички заедно да се молят Пловдив да остане град - пример за мирно съжителство и да не се повтарят събития, като посегателството срещу Джумая Джамия преди 3 години. Хусеин Аргани също изрази своята готовност за съвместна работа с местната власт в подкрепа на каузата Пловдив 2019.

турски посланик
netinfo

"Кафето на толерантността" уважиха Главният мюфтия Мустафа Хаджи, районният мюфтия Танер Вели, зам.-кметът по обществен ред и сигурност Георги Маринов, председателят на еврейската организация "Шалом" Светлозар Калев, представители на неправителствени организации и медии.

турски консул
netinfo

Този следобед в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив турският посланик Сюлейман Гьокче ще открие и фотоизложба, озаглавена „15-ти юли – Опитът за преврат“.