Под постоянна стража остава мъжът, заклал баща си
Под постоянна стража остава мъжът, заклал баща си / vesti.bg

С постоянна мярка "Задържане под стража" бе удължено прокурорското задържане на 46-годишния Йордан Стойнов от Пещера, убил баща си в изборния ден на 13 ноември.

За това решение на окръжния съдия Георги Веселинов натежаха мотивите на прокурор Васил Малинов, че има обосновано предположение извършителят да опита да се укрие или да извърши друго престъпление. Не са открити данни убитият да се е самозащитавал. Такива са и показанията на майката на обвиняемия – че във фаталния момент бащата не е държал нищо. Ден по-рано синът заплашвал, че ще ги убие, ако не му припишат къщата, за което има подадени жалби в полицията.

Пиян мъж наръга смъртоносно баща си

Адвокатът на Йордан заяви, че след приключване на разследването обвиненията срещу клиента му ще паднат или ще бъдат променени. Той бил разгневен, защото преди това бил бит от баща си с дърво. Доказват го снимки на наранявания по лицето.

Соченият за убиец също отрече вината си и каза, че не се е заканвал да убива родителите си. Скарали се с баща си, защото той му дуднел, че много пие. На същия ден обаче и възрастият човек пиел от сутринта. Така се стигнало до фаталния скандал и сбиване, а според обвинението накрая Йордан е наръгал с нож баща си в корема. Пострадалият е починал по-късно в МБАЛ-Пазарджик.