Отмениха бедственото положение в Дедево
Отмениха бедственото положение в Дедево / снимка: Дарик радио Пловдив

Бедственото положение в село Дедево е отменено, считано от 16 часа днес, съобщи за Дарик кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов. Преди минути той подписа специална заповед за това.

Причината да се отмени бедственото положение е, че вече пътят между Дедево и Храбрино е проходим за леки автомобили. Транспортната отсечка бе компрометирана на 3 места от придошлите води след обилните валежи в четвъртък вечерта. От сутринта багери отнемат асфалта в пострадалите участъци и насипват скална маса по трасето. Пътят обаче все още не е проходим за тежки коли и камиони.

Вчера бе отменено бедственото положение и в селата Храбрино, Лилково, Плочник, ИЗвор, Бойково и Ситово. Тогава бе отворен и обходният път в село Храбрино, който осигурява връзката с останалиет села, откъснати от пороя.

Заради проливни валежи и градушка, паднали вечерта на 31 юли, бе обявено бедствено положение в 7 села на община „Родопи“. Придошлата река отнесе подпорна стена на мост и повреди пътя Храбрино – Дедево. Стотици хора останаха без вода и достъп до Пловдив и околните селища.