Отложиха делото за детска градина „Люляк”
Отложиха делото за детска градина „Люляк” / netinfo
Делото за детска градина „Люляк” в район „Централен” е отложено за 8 февруари 2009 година, съобщи главният юрист на общината Савина Петкова. На днешното заседание стана ясно, че един от ищците е починал и ще бъдат конституирани неговите наследници, част от които са от Варна.

Припомням, че преди 10 дни кметът на „Централен” Райна Петрова алармира, че детската градина остава без основната си сграда, след като общината е изгубила делото за къщата на ул. „Иван Вазов” 16 във Върховния административен съд. От правната дирекция на общината тогава опровергаха твърденията й, тъй като делото с реститутите за ЦДГ „Люляк” бе висящо, а заседанието във ВАС насрочено за днес.

Положението около градината не е такова, каквото го представят от администрацията на район „Централен”, заяви шефът на общинското образование Георги Янев.

В никакъв случай децата няма да останат на улицата, както беше казано, допълни той. Имаме много варианти за решение. Най-удачният от тях е преместване на 70 – те деца от „Люляк” в сградата на улица „Велико Търново” 4. Тя е публична общинска собственост и в момента е дадена на ОДК, които понякога я ползват като туристическа спалня. Там е нужно да се направи съвсем лек ремонт и с малко средства сградата ще стане удобна за трите групи от „Люляк”, заключи Янев.