Онколозите излизат на протест пред Общинския съвет
Онколозите излизат на протест пред Общинския съвет / zdravencatalog.com

На извънредно събрание медицинският съвет при онкодиспансера в Пловдив е решил хирурзи, медицински сестри и служители да преминат към активни протестни действия пред сградата на Общинския съвет. Това потвърдиха пред Дарик лекари от Комплексния онкологичен център.

Окончателно решение за това ще се вземе в понеделник на общо събрание, което ще се проведе от 13.30 часа пред Втора база на здравното заведение. Протестът е срещу програмата на д-р Красимир Вальов за управление на диспансера, която включва сливане му с друга болница, обясниха онколозите. По неофициална информация, в състоялия се конкурс между него и досегашният управител д-р Калин Калинов, Вальов е спечелил по-висока оценка, като разликата между двамата е едва 15 стотни.

Лекари и пациенти продължават да настояват КОЦ-Пловдив да запази юридическата си самостоятелност и дейността си, така, както им обеща след срещата в Пловдив министър Москов.
На 2 юни в Народното събрание ще бъде внесена подписка срещу готвеното сливане от 10 000 недоволни, инициирана от сдружение на онкоболните и подкрепена от лекари и служители на здравното заведение.

Протестът на лекарите се очаква ден, преди новият управител да бъде обявен официално пред общинския съвет на Пловдив на сесията на 4 юни.