/ Dariknews.bg
Община Пловдив обяви конкурс за директор на общински институт "Старинен Пловдив".

Това стана ясно от публикувана обява на интернет страницата на общинската администрация. Бъдещият ръководител на института ще заема длъжността четири години.

Изискванията за кандидатите са висше образование в някои от направленията: "История и археология", "Социология", "Антропология и науки за културата", "Туризъм", Изобразително изкуство - специалност „Консервация и реставрация“ или специалност "Архитектура" със специализация по консервация и реставрация в областта на недвижимото културно наследство.

Възстановиха фасадата на една от най-впечатляващите къщи в Старинен Пловдив (СНИМКИ)

Желаещите да заемат поста трябва да защитят концепция за дейността и развитието на Общински институт „Старинен Пловдив“ за период от четири години. Тя трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на института, тенденции и възможности за развитието му като културен институт, както и да определи целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на института. 

Кандидатури ще се приемат в срок от един месец от публикуването на обявата. През февруари 2020 година без конкурс за директор на института от кмета Здравко Димитров бе назначен журналиста Богомил Грозев.

На следващата година той подаде оставка, а постът от тогава, отново без конкурс, заема доц. Елена Кантарева-Дечева.
Ирина Шопова, БТА