Наливат 25 милиона в ремонт на пътя за Карлово
Наливат 25 милиона в ремонт на пътя за Карлово / netinfo
25 милиона лева ще бъдат инвестирани в обновяването на шосето Пловдив – Карлово, което свързва Подбалканския път с автомагистрала „Тракия”. Това съобщи Ангел Коджаманов, изпълнителен директор на фирма „Пътища” АД-Пловдив, която започва ремонта до дни. Някои участъци, които са в много лошо състояние, ще бъдат основно реконструирани, тъй като са в много лошо състояние. Обектът трябва да бъде готов до месец юли 2009 година.

Фирмата съкрати наполовина срока за изграждане на кръгово кръстовище на мястото, където се пресичат Околовръстния път на Пловдив и Пазарджишко шосе. Вместо за 140 дни, то бе направено за 70, заедно с рехабилитацията на отсечката между 4-и и 6-и километър.

Съоръжението бе открито от министрите на регионалното развитие и на транспорта Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев и от мажоритарния собственик на “Пътища”АД Георги Гергов.

Сега кръстовището има 3 ленти за движение във всяка посока, 5 входа и изхода, които осигуряват безопасност. За допълнителна сигурност е положена настилка „сплит-мастик”, която не позволява автомобилите да се пързалят при дъжд и сняг. Изпълнителят дава 10-годишна гаранция на обекта, в който са вложени 3 млн. лева.

През тази и следващата година в Пловдивска област ще бъдат пуснати над 100 километра пътища, сред които удвоеното шосе Пловдив-Асеновград и пътят към Кърджали, каза министър Гагаузов.