Награждават ученици за високи резултати в кампанията ГРАМОТНИ ЛИ СМЕ?
Награждават ученици за високи резултати в кампанията ГРАМОТНИ ЛИ СМЕ? / община Пловдив

156 пловдивски ученици от различни възрастови групи ще бъдат наградени за постигнати високи резултати в кампанията Грамотни ли сме?”. Награждаването ще се проведе на от 14,00 часа в сградата на Общински детски комплекс – Пловдив, бул. „Шести септември“ № 193.

Припомняме, че преди седмица се организира за втори път кампания „Грамотни ли сме?” в отговор на приетата от Министерски съвет Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.) и одобрен от Кмета на Община Пловдив Общински план за действие в изпълнение на Националната стратегия в периода 2015-2016 година.

Целта е учениците да проверят знанията и уменията си по български език. В рамките на 45 минути се проведе тестово изпитване за три групи ученици: ІV клас, VIІ клас, ХІ-ХІІ клас. Тестовите задачи, специално разработени за трите възрастови категории, са насочени към функционалната грамотност на учениците, като тестът за VІІ клас следва оптимизирания вариант от първия модул за външно оценяване в частта по български език.

В кампанията взеха участие общо 695 ученици от 27 училища на територията на Община Пловдив.

След  проверка на тестовете, съобразно постигнатите резултати, за награждаване със специализирана учебно-помощна литература са определени класираните участници на призови места – общо 156 ученици.