Наддаването за „Градски транспорт” – на 23 март
Наддаването за „Градски транспорт” – на 23 март / netinfo
Търгът с явно наддаване за 67% от „Градски транспорт” ще се проведе на 23 март. Това стана ясно тази сутрин, след като Държавен вестник публикува обявата за откриване на новата приватизационна процедура. Припомням, че началната тръжна цена е 2 млн и 630 хил лв, като 20 % от достигнатата продажна цена трябва да се плати веднага.

Преди дни обаче стана ясно, че евентуална сделка може да бъде обявена за нищожна, тъй като законността на търга е атакувана в Пловдивския окръжен съд. Жалбата е подадена на 20 февруари от „Хеброс бус”, с която при предишната конкурсна процедура Общинския съвет отказа да подпише договор при условията, предварително парафирани с Агенцията за приватизация. Първото заседание по делото е насрочено за 2 април. Възможно е и при молба от „Хеброс бус” съдът да спре провеждането на търга, обясниха юристи.

2 април пък е срокът, в който могат да се подават оферти за участие в конкурса, в който ще се продават 100% от „Ритон” при минимална цена 2,3 млн.лв. Припомням, че в капитала на дружеството са базата за търговия на ул. „Арцарица”, ресторант „Веселото село” и бившия „Бялата воденица”. То притежава и 40% от акциите на семесеното дружество, което стопанисва „Чановете” на Гребната база.