МВР издава документи за гласуване и в деня на изборите
МВР издава документи за гласуване и в деня на изборите / netinfo
За осигуряване нормалното провеждане на избори за общински съветници и кметове на общини, райони и кметства на 28 октомври, ръководството на МВР е разпоредило на звената “Български документи за самоличност” в Областна дирекция „Полиция” да съдействат на всички български граждани, които желаят да упражнят правото си да гласуват. Във връзка с това звената за издаване на документи за самоличност ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 27 и 28 октомври.

Гражданите, които са изгубили личните си карти или са им били откраднати или повредени, както и тези чиито заявления за издаване на лични карти са в процес на обработка, ще могат да гласуват, като в зависимост от конкретните възможности ще се ускори издаването на новите карти или ще им бъде издадено удостоверение за изагубен документ, което да послужи пред секционната избирателна комисия.

Молби за издаване на удостоверенията в изборния ден ще се подават само Областна дирекция „Полиция”.

Когато на лицето не е бил издаван нов български документ за самоличност към молбите се прилагат и два броя снимки. Удостоверението е валидно до приключване на изборния ден и не се таксува.

Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.