Мачът на звездите завърши наравно
Мачът на звездите завърши наравно / lap.bg

Звездите от Националната Баскетболна Лига не успяха да излъчат победител и завършиха при равен резултат - 124:124 в шоуто, което за първи път се проведе в Пловдив. „Мача на звездите” на българския баскетбол бе наблюдаван от повече от 3 500 зрители в новата зала „Колодрума”.

Мартин Дурчев получи наградата за най-полезен играч, след като се отличи с 33 точки, 7 борби и 5 асистенции за тима на "Фолксваген". За "Търкиш Еърлайнс" с 24 точки завърши Димитър Димитров. Състезатели от различни спортове облякоха баскетболния екип, за да подкрепят инициативата на организаторите на Престиж Мача на звездите и Българска федерация баскетбол, целяща да върне публиката в баскетболните зали и да привлече младежите към спорта с оранжевата топка. За успешен финал на инициативата ще се счита домакинство на България на Евробаскет 2021 за мъже.

Компания на световната и европейската шампионка на кану Стаменова на игрището правиха легендата на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист номер 1 на България за 1999 г. Александър Александров-Кривия, най-успешната българска волейболистка от 90-те години на ХХ-и век Антонина Зетова, капитанът на футболния Локомотив Пловдив Мартин Камбуров и нападателят на Ботев и националния отбор Тодор Неделев. Големият български гимнастик Йордан Йовчев вкара кош с помощта на двама професионални баскетболисти, които го повдигнаха на ръце, олимпийският вицешампион отбеляза попадението под неспирните овации на многохилядната публика.

Андрей Иванов спечели конкурса за забивки. Баскетболистът на Ямбол получи 53 точки със зрелищно изпълнение зад гърба и взе приза в спор с американеца Тристън Кери. Сред журито бяха кмета на Пловдив Иван Тотев, председателя на федерацията по баскетбол Георги Глушков и бившия футболист Александър Александров.

Йордан Минчев от Левски пък спечели конкурса за умения.

Гардът на Берое Пламен Алексиев спечели турнира за тройки. Той надделя на финала над Александър Груев от Спартак (Плевен). В първия кръг на финала и двамата имаха по 7 точки, след което стреляха по още пет пъти. Алексиев вкара 4 стрелби, а Груев остана с 3.