Корупционен скандал с парите за градския транспорт
Корупционен скандал с парите за градския транспорт / netinfo
С пари от държавната субсидия за пловдивския транспорт в общинското транспортно предприятие, ръководено от Вичо Кузов, се правят запои. При тези почерпки се губят и намират огромни суми – с тези думи собственикът на “Градски транспорт” Ангел Батаклиев обвини служителите в корупция и така обясни спирането на 145000 лева субсидия за фирмата, дължима за месец април /подробности чуй от прикачения звуков файл/

Служителите от контролното звено, което следи изпълнението на курсовете, режат парите единствено на “Градски транспорт” и отчитат 99% изпълнение при другите превозвачи, обвини Батаклиев. Той отново атакува и системата за разпределяне на субсидиите и компенсациите между транспортните фирми като генерираща корупция. В Пловдив парите се дават не за нерентабилни линии, а за неефективни, за да може и с 30-годишни рейсове да се получават толкова пари от бюджета, колкото и с новите коли на “Градски транспорт” , каза Батаклиев.

Като “глупости” окачестви обвиненията управителят на общинското транспортно предприятие Вичо Кузов. Пия само айрян със сол, закле се той. Кузов обясни стопираната субсидия на “Градски транспорт” с оспорване на размера й от прокуриста на “Градски транспорт” и с липсата на посочена банкова сметка, по която общината да преведе парите. Досега те се изплащаха на дружеството кеш, за да се заобиколят запорираните банкови сметки, от които те биха отивали директно у кредиторите.

Останалите превозвачи пък реагираха, че “Градски транспорт” неправомерно получавал 1/3 от бюджетните пари за транспорта като за екологично чисти тролейбусни линии, макар от всичките в момента дружеството обслужва само №3.

Информацията е на Мария Троева и Ана Маркова