Каназирева иска Данък МПС да падне с между 10 и 25%
Каназирева иска Данък МПС да падне с между 10 и 25% / Снимка: Виктор Кадири, Дарик Радио Пловдив

Намаляването на Данък МПС в Пловдив с между 10 и 25% и изравняването му с този в София, искат съветниците от „Съюз за Пловдив“. Те вече са внесли предложение в Общинския съвет, според което за автомобилите на вързаст от 5 до 14 години и двигател до 100 к.с., да се плаща 37 лева, колкото е в столицата, а не досегашните 47 лева. За автомобилите от същия клас до 5-годишна възраст, данъкът трябва да падне от 88 на 70 лева, а за колите над 14 години – от 32 лева, да падне на 25 лева.

При автомобилите от по-висок клас, над 101 к.с. предложението предвижда за най-новите коли данакът да падне на 287 от 385 лева. За колитете до 14-годишна възраст, той  стане от 206 на 154 лева, а за най-старите автомобили - от 138 на 102 лева.

Дани Каназирева коментира и избора на нов председател на ОбС, като заяви, че не е била изненадана от развоя на нещата и това е било очакван сценарий от същите хора, които през 2008-ма година са свалили Йордан Кюмурджиев от председателското място в местния парламент. По думите й, в деня, в който ГЕРБ е обявил, че ще подкрепи „Съюз за Пловдив“ за председател на ОбС в определени  икономически кръгове, е настъпил сериозен смут.

„Всичко това за пореден път потвърди нашата позиция, че не сме влизали в пазарлъци и договорки. Не отстъпваме и от позицията си, че ще подкрепяме едно добро дясно управление без задкулисия и договорки. Драма няма, продължаваме напред.“, каза още Каназирева.