Изложба представя религиите в Индия
Изложба представя религиите в Индия / netinfo

Амит Мехра е един от водещите фотографи в Индия и през последните 20 години работи в областта на архитектурната, рекламната и документалната фотография.

Тази вечер пловдивчани ще могат да видят фотоизложбата му озаглавена „Религиите в Индия“, която е подредена във фоайето на Народна Библиотека „Иван Вазов“.

Индия притежава изумителни по своето разнообразие и екзотичност забележителности, хора и култура. Огромната географска пъстрота на Индия приютява прелестите на многобройни светове, които могат да бъдат преживени по нейните ширини: от спиращите дъха планини със заснежени върхове и опияняващите борови гори до тропическото очарование на дълги плажове, галени от вълните, и окъпаното в слънце вълшебство на пясъчните дюни в пустинята Тар. Обхванала цялата гама на духовността – от фината, дълбоко вкоренена мистичност до жизнената будност, струяща от нейните храмово-архитектурни чудеса – Индия представлява настроението и посоката на осъзнаването на мигa. Изложбата е пъстра мозайка на различните религии в Индия – многолики като самата страна.

Откриването е от 17.00 часа, а фотоекспозицията ще може да се види до 2 март.

Шри Амит Мехра е сътрудничил на редица международни агенции и издания, сред които Time, Der Spiegel, Elle, Elle Decor, Architectural Digest Condensate, Gallerie и National Geographic. Негови снимки са участвали в изложби в Ню Йорк, Лондон, Токио, Мадрид, Мелбърн, Дака, Делхи и Мумбай. Фотографии на Мехра са включени в постоянната сбирка на фондация „Габарон“ в Испания и на музея „Сагамихара“ в Япония.

Книгата му India, A Timeless Celebration печели престижната награда „Най-добър фотограф на годината - Азия“ на музея „Сагамихара“, Япония. Най-новата му книга Kashmir е посрещната възторжено заради безпощадния и дълбоко личен поглед на автора към региона. Амит Мехра активно обучава млади фотографи и в момента работи над две нови фотокниги: Sufis: Messengers of Peace и Roznaama.