Избраха Георги Божев за временен кмет на „Източен”
Избраха Георги Божев за временен кмет на „Източен” / снимка : Виктор Кадири /

Шефът на "Стопанска дирекция" към община Пловдив  Георги Божев беше избран за временно изпълняващ длъжността кмет на район "Източен". Това решение бе взето на проведената днес извънредна сесия на Общинския съвет.

Първоначално от групата на ГЕРБ предложиха поста да заеме Васко Василев, който е дългогодишен служител на район "Източен", но кандидатурата му беше оттеглена, защото , за да заеме поста той трябва да излезе в отпуск, който обаче може да бъде подписан само от Иван Тотев иили заместникът му Петър Петров, но и те самите вече са в отпуск. След кратко съвещание съветниците от ГЕРБ направиха друго предложение. Те поискаха на поста да бъде назначен Емил Саралийски, секретар в район "Централен", където кмет е Райна Петрова от ГЕРБ.

След гласуване с 27 гласа „за", 1 - „против" и 11 -  „въздаржал се", Божев беше избран за временно изпулняващ длъжността кмет на район "Източен". Той ще остане на поста си вероятно до 7 юли, когато се очаква зам.-кметът Петров, който е 10-ти в листата на ГЕРБ, да се завърне от отпуск.

Георги Божев, който е безпартиен, встъпва в длъжност веднага. Основен приоритет в работата му през следващите 2 седмици ще бъде безпроблемното организиране на предстоящите избори.