Исковете на Батаклиев са за над 10 милиона лева
Исковете на Батаклиев са за над 10 милиона лева / Dariknews.bg
Исковете на Батаклиев за над 10 милиона лева
24238
Исковете на Батаклиев за над 10 милиона лева
Исковете на Батаклиев за над 10 милиона лева
  • Исковете на Батаклиев за над 10 милиона лева
  • Исковете на Батаклиев за над 10 милиона лева

Исковете на Ангел Батаклиев към община Пазарджик са за над 10 милиона лева държавна субсидия, дължима му за транспортната услуга в общината, както и за компенсации по договора. Това заяви в ефира на Дарик радио собственикът на „Никан лайн" ООД и  „Никан лайн груп" ООД.

Той определи актовете на администрацията като незаконни и обяви, че е сезирал Прокуратурата и всички държавни органи за това. По думите му областният управител на Пазарджик е манипулиран от кмета Тодор Попов и ако допусне това незаконосъборазно решение, т.е да бъдат прекратени договорите на фирмите му, ще докаже, че е така. Ангел Батаклиев бе категоричен, че ще оспорва подобен акт, тъй като според него не би трябвало с административни мерки да  се лишава града от транспорт.

/Чуйте от прикачения звуков файл./

Утре трябва да бъде подписан договорът с новия превозвач на Пазарджик.

Трябваше да оповестя за SMS-те от Тодор Попов още когато ги получих, през лятото и  през ноември и тогава ОбС на Пазарджик трябваше да му направи импийчмънт. До мен достигат постоянно корупционни сигнали, заяви  Ангел Батаклиев по повод на скандала, който се разрази, след подаден сигнал от него в ДАНС срещу кмета на Пазарджик. Според Батаклиев той е бил изнудван от Попов със SMS-и, в които чрез кодови думи е поискал подкуп. Ангел Батаклиев раздаде и снимки на съобщенията, които гласят: "До обяд донеси 10 пури да ги почерпя" и "Как си палавницата ми?".

Тодор Попов не признава, че ме изнудвал, защото ако го направи ще трябва да напусне поста, за да могат разследващите да си свършат добре работата, заяви още Ангел Батаклиев.

/Чуйте от прикачения звуков файл./