Инж. Тодор Пашов призна за допълнителни ремонти на мостовете на Герджика и Адата
Инж. Тодор Пашов призна за допълнителни ремонти на мостовете на Герджика и Адата / снимка : пловдив24

Подпорни стени на моста на Герджика няма да се правят, защото те вече са построени. Това заяви главният инженер на общината Тодор Пашов. Той призна, че двете подпорни стени са изградени в последствие и за тях е платено допълнително, тъй като не са фигурирали в първоначалния проект, който е от 2005-та година. Пашов бе категоричен, че стените вече са готови и единствените допълните дейности по моста са само две стълбища, но за тях няма да се плаща допълнително.  

Главният инженер потвърди и информацията за предстоящи ремонти и по моста на Адата, който беше официално открит преди около година. Проблемът там е, че заради оголване на арматурата под моста, която корозира с времето, се налага допълнително саниране, за да не се намали товароносимостта на съоръжението. Друг проблем са стълбите, които са в тежко състояние и трябва да бъдат укрепени. За тези дейности общината е обявила допълнителна поръчка на стойност 230 000 лева.  

Инженер Пашов бе категоричен, че за тези дейности по двата моста няма да наложат тяхното затваряне и няма да бъде спирано движението по тях.