Гости стават участници - това е Айляк Фест!
Гости стават участници - това е Айляк Фест! / снимка: Иван Динев

Първият по рода си в Пловдив Айляк Фест (I Like Fest) ще приюти актьори, музиканти, танцьори, художници и фотографи на 3-ти септември на Гребната база, игрище №5, от 11 до 23 часа. Форумът ще събере танцови и музикални групи, чиито изпълнения са част от програмата на Beglika Free Fest и Ethno Fusion Fest.

Участници в събитието ще са студенти от АМТИИ, студенти по актьорско майсторство от ПУ „П. Хилендарски", танцова компания „Фрида", както и още много участници към програмите „handmade" и „workshop".

Първата част на феста включва рисуване на картини, въртене на огньове (пой) и студио ART с Цветан Узунов. Мария и Александра ще представят фотоизложбата „Небето над Африка". Втората част ще стартира в 18 часа. „Клоуните" ще изиграят театралния спектакъл „Кукли". „Фрида" (Моника Пунгерова и Ана Саласар) ще представи flamenco спектакъл по музика на Естрела Моренте и Мария Караско. От 20 часа следват музикални изпълнения на етно джаз бийт формация Оратница - Хорхе (диджериду), Иван Попа (вокал), Християн (кавал) и Бъни (перкусии).

Jam session-а на Samba Band, който ще започне в 22 часа, ще сложи точка на Айляк Фест в 23 часа.

Идеята на събитието търси свързването на различните видове изкуство, както и се опитва да направи всички посетители и гости на фестивала участници в него. Входът е свободен.

Форумът се провежда с подкрепата на Община Пловдив и Младежки Съвет Пловдив. Дарик радио е един от медийните партньори на събитието.