ГЕРБ обяви война на БСП в Карлово след свалянето на председателя на ОбС
ГЕРБ обяви война на БСП в Карлово след свалянето на председателя на ОбС / netinfo

Председателят на Общинския съвет в Карлово Николай Петков, който е избран от квотата на ГЕРБ и е общински лидер на партията, бе свален от поста днес. На редовна сесия 11 общински съветници, начело с областния лидер на партия „Зелена България” Лъчезар Бакърджиев, поискаха предсрочно прекратяване на правомощията на Петков. Мотивите са за недобро сработване между Общинския съвет и администрацията в Карлово.

Това не е в полза на никого, особено на гражданите, а Общинският съвет не взима ефективни решения, коментира Бакърджиев.

Атаката срещу мен е организирана от БСП и е политическа атака срещу ГЕРБ, коментира сваленият досегашен председател Николай Петков. Той декларира, че партията му обявява – цитирам - открита война на непрозрачното управление на Карлово. Петков съобщи, че съветниците от ГЕРБ ще искат пълна проверка на разпоредителните сделки и ще сезират компетентните органи за отказа на кмета Найден Найденов да изпълни решението на Общинския съвет, което го задължава да докладва в местния парламент всички поръчки на стойност над 10000 лева.

Николай Петков бе свален от поста с 18 гласа „за”, 14 „против”, и един недействителен. До провеждане на избор за нов председател на Общински съвет тази длъжност временно ще заема настоящият му зам.- председател Христо Тахчиев, от квотата на „Зелена България”.