Фирма от Асеновград е най-динамично развиващата се компания в България
Фирма от Асеновград е най-динамично развиващата се компания в България / netinfo

Под №1 в класацията за най-динамично развиващата се фирма е поставена „Машин комерс“ от Асеновград, работеща в сектор машини, оборудване и части, с ръст на приходите от 1127,56%. Това стана ясно снощи на годишната бизнес среща в Пловдив, на която бяха представени резултатите от ежегодната класация на “Капитал“.

Класацията представя успешния малък и среден бизнес в България. В нея се включват фирми, отбелязващи най-висок ръст на приходите си. Рейтингът е на национално ниво, но има и разрези по региони, като по този начин се показват развитието и успешните бизнеси и на местно ниво. Това са фирмите от реалния сектор на икономиката - динамични, жизнени, работещи на светло.

Церемонията откри заместник-кмета по „Общинска икономика, здравеопазване и екология” Розалин Петков. Вашите високи постижения са важна част от престижа на регион Пловдив и на страната ни. Благодаря и на всички, които са избрали или ще изберат Пловдив, за да развиват бизнес идеите си. Тук има отлични условия, добра инфраструктура, работеща администрация, млади и образовани хора, богато културно наследство, древна история и археология. Инвестирайте в Пловдив и защото тук най-важния и безценен капитал са хората“, каза в приветствието си Розалин Петков.

Сред гостите на церемонията в Новотел Пловдив бяха още заместник-кмета по “Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики” Стефан Стоянов, д-р Мариана Чолакова - почетен консул на Германия в Пловдив, Добрина Проданова - председател на Търговска камара-Пловдив и много представители на бизнес средите от града.