ЕВН пуска фактури с крайна цена за консумирания ток
ЕВН пуска фактури с крайна цена за консумирания ток / netinfo

Фактури с крайната цена на изразходваната електроенергия ще предоставя от този месец на своите клиенти ЕВН, съобщи ръководителят отдел "Клиентски сметки" на дружеството Петър Янков. След посочване на крайната цена ще се дава и подробна информация за цените на различните услуги, които я съставят, обясни той.

Фактурите ще продължат да се изчисляват на база едномесечен период на отчитане. В зависимост от индивидуалния график за погасяване на задълженията към ЕВН, консумираната електроенергия  ще се изчислява на старата цена до 1-ви юли и на новата - след тази дата.

Както миналата година и тази ЕВН дава възможност на своите клиенти за самоотчитане. Срокът, в който желаещите могат да се възползват от тази опция, е от 1-ви до 3-ти юли. Миналата година 3 хил. домакинства сами са представили данните от електромерите си,  коментира Петър Янков.

Новите цени на тока - близо 18 ст./kWh за дневна тарифа и 12 ст./kWh за нощна, влизат в сила от 1-ви юли с решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и ще са валидни до 1-ви юли 2010-та година.