Двама 13-годишни блудствали с две по-малки момчета
Двама 13-годишни блудствали с две по-малки момчета / netinfo
Двама тийнеджъри от карловското село Ведраре са блудствали в един ден с две по-малки от тях момчета, съобщи пресцентърът на полицията в Пловдив. И четирите деца са от български произход.
Жалба за гаврата е подадена от майката на една от жертвите - 8 –годишно дете. Полицаите са установили, че извършителите – и двамата на по 13 години, същия ден са насилили сексуално и друго момче, на 9 години. Гаврата е станала във вторник, в жилището на единия от малолетните насилници, в отсъствието на родителите му. Двете жертви са разказали, че по-големите момчета им вързали ръцете с тиксо, за да не се съпротивляват.

Едното от двете момченца е било изнасилено анално, което в Наказателния кодекс също се квалифицира като блудство. При разпит пред съди то е разказало, че същите батковци са го насилвали два пъти и преди, като първия път това е станало през лятото на миналата година.

Макар насилниците да не са наказателно отговорни, Районната прокуратура в Карлово е образувала производство срещу неизвестен извършител. Това е начин да се назначат експертизи и гаврата да бъде доказана, обясниха полицаи. Малолетните насилници, един от които е имал дребни противообществени прояви, ще бъдат предадени на местната Комисия за борба с противообществените прояви и най-вероятно ще им бъде наложено най-тежкото за възрастта им наказание – настаняване в интернат.