Добрев обвини Стойнев в лъжа за Карадере
Добрев обвини Стойнев в лъжа за Карадере / БГНЕС
Добрев обвини Стойнев в лъжа за Карадере
71232
Добрев обвини Стойнев в лъжа за Карадере
  • Добрев обвини Стойнев в лъжа за Карадере

Министър Драгомир Стойнев лъже за застрояването на Карадере. Това заяви в Пловдив бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Думите му са по повод на разпространено от Стойнев по-рано днес в София писмо, според което Добрев е подписал разрешение за строеж на Карадере.

„Единствената кореспонденция, която сме водили с този инвеститор касае искане от тяхна страна за съдействие за получаване на българско гражданство, ако инвестират 600 млн. лева в община Бяла. Отговорихме им, че това може да стане, ако се спазва законодателството. В тази кореспонденция никога не е имало конкретика относно евентуалното място, където ще се инвестира“, категоричен бе Делян Добрев. Той уточни, че се е срещал и със Скот Пъркинс от борда на директорите на „Мадара Юръп“, но никога не са говорили за мястото на инвестицията.

Делян Добрев призова правителството да не лъже, а да покажат цялата преписка за инвестиционното намерение, за да стане ясно, кой какво е свършил.

Според бившият министър този скандал се раздухва за да се отвлече вниманието от темата за дефицита от 1 млрд.лева, който това правителство създаде за последната година.