Димитър Цонев грабна приза Най-хубав Вазов мустак
Димитър Цонев грабна приза Най-хубав Вазов мустак / снимка: vesti.bg

Журналистът и телевизионен водещ Димитър Цонев е тазгодишният носител на приза „Най-хубав Вазов мустак“. Това съобщи за Дарик Антоанета Ранчева от дамското жури, което вече 10 години търси достойни наследници на мъжкото украшение, което най-много прилича на Вазовия мустак.

„Избрахме го заради вродения му чар и интелигентност, а и защото неговият мустак много прилича на този, който е носил Вазов, когато е бил на 40 години“, разказа г-жа Ранчева.

Журито в състав Антоанета Ранчева, главен специалист по култура и образование в община Сопот, директорът на ПГ „Вл. Заимов“ Катя Адърска и бизнесдамата Нонка Сабахова „претеглили“ десетки мустаци, за да изберат най-достойния. „Гледахме снимки на актьора Краси Ранков, на Кирил Маричков от „Щурците“, на адвоката Тодор Батков и на още много известни мустакати мъже, но избрахме Митко Цонев за победител“, уточни Антоанета Ранчева.

Тазгодишният победител в шеговития конкурс е потвърдил, че ще присъства на тържеството „Да стоплим сърцата с вино и любов“. То започва утре на Манастирска поляна край Сопот. Наградата – ножичка за подрязване на мустаци и гребенче, мъжки козметичен комплект и бюст на Вазов, ще получи от кмета на общината Веселин Личев. Митко Цонев ще бъде поздравен и от миналогодишния победител – д-р Стоян Сопотенски.