Десетки автобусни линии пренасочени от автогара „Юг” към „Север”
Десетки автобусни линии пренасочени от автогара „Юг” към „Север” / netinfo

До края на месеца международните автобуси и тези за морските курорти вече ще отпътуват от автогара „Север". Променената транспортна схема ще бъде оповестена на всички превозвачи до края на седмицата. Целта на преразпределението е да се разтовари централната част на Пловдив от автобусния поток.

 Автогарите „Родопи" и „Север", ще поемат по-голяма част от трафика. Автобусите за Варна и за София ще продължат да тръгват от автогара „Юг", както досега.

Освен международните линии, автогара „Север" ще поеме и рейсовете, пътуващи до Карлово, Хисар, Сопот и Пазарджик, както и транзитно преминаващите през града, а от "Родопи" ще тръгват автобусите за Смолян, Асеновград, Кърдажли и Първомай.  

Въпреки, че заповедта за транспортната схема е подписана от кмета на Пловдив още на 11-ти май, превозвачите няма да бъдат проверявани дали я спазват до края на този месец, заяви зам.-кметът Александър Константинов. За това от кога влиза в сила промяната по даден маршрут, гражданите ще трябва да се информират на  автогарите,  от които са пътували до сега, допълни той.