Дарителска акция за подпомагане на сираци с учебни помагала за кандидат студентски изпити
Дарителска акция за подпомагане на сираци с учебни помагала за кандидат студентски изпити / netinfo
Българският букмейкър „Еврофутбол” и Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) организират дарителската акция, чрез която да стимулира образованието сред децата от домовете. На 20 и 21 април в седем университета в страната, от 9.00 до 17.00 часа ще се събират учебници, учебни помагала и литература, които помагат на кандидат студента в неговата подготовка за приемен изпит.

Набраните материали ще бъдат сортирани в София от университетски преподаватели и представители на ФПББ, след което ще се разпратят до деца в домове, които са с висок успех и желание да кандидатстват.

Мястото в Пловдив, на които всеки, който желае може да дари помощните учебни материали,е Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”– Ректорат, семинарна зала 15А;

Дарителската акция е едно от трите мероприятия за месец април, които целят постигане на по-широка гласност и запознаване на обществеността с проблема за образованието на децата в неравностойно положение. Те са част от мащабната социална кампания на „Еврофутбол”, наречена „Печелиш и помагаш”, която се състои от 8 целеви тиража, набиращи средства по актуални за страната проблеми. Цел на мероприятията е и да се популяризира допълнително и първия целеви тираж на „Държавната парично-предметна лотария” за набиране на средства за деца сираци, приети във ВУЗ.

Другите две мероприятия са състоялата се среща на 30 деца сираци от 10 дома в страната, на която се представиха възможностите за образование, начините за кандидатстване, условията за стипендия и др. и предстоящата на 25 април кръгла маса по въпросите на образованието и социализацията на деца, отглеждани в институциите за деца с оглед реализацията им след напускане на домовете.

ПРОЕКТ „ПЕЧЕЛИШ И ПОМАГАШ”

„Еврофутбол” и „Държавната парично-предметна лотария” организират благотворителен проект “Печелиш и помагаш”. Неговата основна цел е да бъдат събрани средства чрез 8 различни целеви тиража със социална, културна, здравна, образователна или спортна насоченост, с които да се подпомогнат различни проблемни сфери от живота на България.

За всяка една тема, която ще се реализира през годината, “Еврофутбол” ще дари отделно определена сума, допълнително към средствата, набрани от целевия тираж. Така в благотворителната част българския букмейкър финансира изключително сериозно проекта по четири допълнителни начина: дистрибутиране на билети, стимулиране на продажбите на целевия дял, популяризиране на актуалната тема и индивидуално дарение по всеки един проект.

В целевия тираж за месец април индивидуалното дарение на “Еврофутбол” се изразява в:

1. Осигуряване на 5 стипендии, всяка в размер на 1000 лв., за сираци- студенти, които са приети в първи курс на ВУЗ с общ успех от дипломата за завършено средно образование и оценка от приема във ВУЗ- средно над 5.00 или за сираци- студенти във втори курс със среден успех от предходната година над 5.00.

2. Осигуряване на 10 стипендии, всяка в размер на 700 лв., за ученици- сираци, обучаващи се в последен гимназиален курс

3. Осигуряване на финансирането и участие в организацията и провеждането на 3-те ключови събития, които ще търсят отзвук по проблема за образованието в домовете и след това пряко на 3 различни нива- при децата сираци, населението като цяло и държавата.