Батаклиев ще търси неустойки и пропуснати ползи, ако тролеите му бъдат одържавени
Батаклиев ще търси неустойки и пропуснати ползи, ако тролеите му бъдат одържавени / снимка : dariknews.bg

Ако държавата одържави 28-те тролея от Канада, фирмата-доставчик ще трябва да ми върне парите, които съм платил за тях. Това заяви мажоритарният собственик на фирма „Градски транспорт" Ангел Батаклиев, по повод информацията, че ековозилата,  част от сделката за приватизация на превозваческото дружество, вероятно ще бъдат одържавени. "Освен 850 000 лева, които съм платил за тролеите, ще искам да ми се платят неустойки и пропуснато ползи", категоричен бе Батаклиев.

Тролейбусите са на пристанище Бургас от 17-ти декември миналата година, а на 22-ри март тази година вносителят на тролеите - фирма „Си Импекс", е получила писмо от митницата в Бургас, в което се дава едномесечен срок за извършване на необходимите процедури по получаване на допустимо направление на стоката.  

Това означава да бъде подадена декларация за внос на тролеите и да им се плати мито и ДДС.

Още тогава единият от съдружниците във фирмата-доставчик Мирослав Беляшки бе категоричен, че ще плати веднага след като си получи парите, които му дължи Ангел Батаклиев. Става въпрос за над 400 хил. лева за транспортните разходи при вноса и цената на тролеите.   

Днес Ангел Батаклиев бе категоричен, че няма да допусне някой да забогатява на негов гръб и ще си търси правата докрай. Според него фирма „Си импекс" е закупила тролеите по 3000 долара, а му ги продава по 8050 евро.