Автомобил се вряза в автобусна спирка- момиче е с опасност за живота
Автомобил се вряза в автобусна спирка- момиче е с опасност за живота / снимка: Ваня Трингова/ Дарик радио Пловдив

Лек автомобил се вряза в автобусна спирка на ул. "Победа" при моста на Герджика в Пловдив към 14,30 часа днес. При инцидента е пострадало 16-годишно момиче, което е чакало автобус на спирката.  Тя е приета е по спешност в УМБАЛ "Св. Георги" в тежко общо състояние с опасност за живота. В момента пострадалата се лекува  в Клиниката по анестезиология. Там лекарите се опитват да я стабилизират преди тежката операция на бедрените кости, която й предстои, съобщиха за Дарик от болничното заведение. Освен счупените два крака, тийнейджърката е с тежка фрактура и на черепа.

Автомобил се вряза в автобусна спирка- момиче е с опасност за живота
netinfo

На спирката е имало и младеж, който се оттървава без наранявяания, тъй като е успял да отскочи встрани в последния момент преди колата да го удари.

Автомобил се вряза в автобусна спирка- момиче е с опасност за живота
netinfo

Шофьор на катастрофиралия жълт "Нисан" е 23-годишен гръцки студент. По данни на очевидци той е карал с около 120 км./ час. Колата е с пловдивска регистрация.

Според първоначалната информация колата се е качила на тротоара в резултат на настъпил сблъсък с лек автомобил „Мерцедес” с 43-годишен шофьор от Пловдив. Той изчаквал за ляв завой, когато спортното возило се врязва в него.

Екипи на сектор „Пътна полиция” все още изясняват причините за произшествието.