Апелативният съд не върна хотела на Ванко 1
Апелативният съд не върна хотела на Ванко 1 / Dariknews.bg

Пловдивският апелативен съд остави в сила решението на Пловдивския окръжен съд,  с което в полза на държавата бе отнет имот от 416 кв.м. и 7-етажен хотел, собственост на бащата на рапъра Ванко 1 - Петър Главчев. Общата стойност на кофискуваното имущество е над 810 000 лева. Делото беше образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, известна като комисията „Кушлев".

В хода на делото бе установено, че за периода за проверявания период 1981 - 2006 г. Петър Главчев и семейството му са извършили разходи на обща стойност над 1 милион лева, а доходите са едва около 160 000 лв. Съдът е взел под внимание и факта, че бащата на Ванко 1 е осъждан и лежал в затвора за склоняване към проституция.

Не бе доказано твърдението на ответника, че е получил 200 000 лева заем от тъста и брат си. Заключението на назначената съдебно-счетоводна експертиза показва, че действително дружеството „Главчев Груп" е теглило банков кредит в размер на 400 000 лева, но той е бил погасен предсрочно през месец май 2003 г. без да са налице законни източници на тези средства.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд.