Затварят ул.Димитър Константинов в събота, спират временно и тролеите
Затварят ул.Димитър Константинов в събота, спират временно и тролеите / Дарик Плевен

Отсечка от централната плевенска улица "Димитър Константинов" ще бъде затворена в събота между  9.00 и 14.00 часа, съобщиха от Община Плевен. Става дума за участъка между улиците "Кирил и Методии" и "Иван Вазов", където се намира сграда на общинската фирма „Жилфонд", помещаваща СДС и Регионалния инспекторат по образование.

Затварят ул."Димитър Константинов" в събота, спират временно и тролеите
netinfo

От известно време там тече ремонт на фасадата, която е облицована с опасни мраморни плочи. Непосредствената близост на зданието до пътното платно налага затварянето на улицата, за да се гарантира безопасността на хора и автомобили, поясниха от общината.

Затварят ул."Димитър Константинов" в събота, спират временно и тролеите
netinfo

Движението по редовните линии на тролейбусния транспорт, които минават през въпросната отсечка, също няма да се осъществява. Затова има издадена заповед на кмета Найден Зеленогорски, която е връчена на управителя на "Тролейбусен транспорт" Ангел Несторов.

Ремонтните дейности по фасадата на сградата започнаха в началото на септември, след като през юли се наложиха бързи спасителни мерки за предотвратяване на инциденти от падащата облицовка. Преди години неправилно паркирано Ауди беше смачкано от паднали плочи.