Започна новата учебно-тренировъчна година в Карате Клуб „Петромакс.
Започна новата учебно-тренировъчна година в Карате Клуб „Петромакс. / petromax.pleven

Започна Новата учебно-тренировъчна година за Плевенския Карате Клуб „Петромакс". Лятото премина в по-леки тренировки и Международен летен лагер от 24 август до 1 септември 2015 год в гр. Кранево. В Международния спортен център се проведе международен летен спортен лагер по карате, джу джицу, йога и полицейска лична самозащита. Организатори на спортния лагер са БНФК /Българската Национална Федерация Карате/ и БДДФ /Българската Джу ДЖицу Федерация/, а домакин Карате Клуб „САмурай". В лагера участваха 650 каратеки от България, Сърбия, Австрия, Словения, Русия, Испания и др.

Комплексът разполага с 5 спортни зали, 5 басейна, игрища и други специални съоръжения. Тренировките се водеха сутрин от 7 часа до 21ч. Вечер, в зависимост от интереса и нивото на участниците. Официално откриване на лагера и първата тренировка бяха проведени от сенсей Русалин Русалинов - Вицепрезидент на БНФК и Президент на КБИ „Петромакс". КБИ „Петромакс" участваха с 45 членове на клуба в лагера и проведеното състезание. Тренировъчния процес включваше и тренировки на националния отбор, като част от подготовката за участието в Световното Първенство по карате в Индонезия през месец Ноември тази година. Освен тренировките, разбира се, имаше море, пясък, приятни вечери с различни игри и забавления. Имаше и полет - разходка с вертолет осигурен от генералния спонсор на БНФК - ЗК „ЛевИнс".Всички деца получиха застраховка Активна грижа.

На 30 Август се проведе традиционни турнир по карате за „Купа Кранево". В него участваха 200 състезатели от 15 клуба. Петромакс участваха с 7 състезатели които спечелиха 7 медала от които 5 златни и 2 сребърни медала.В дисциплината кумите индивидуално Шампиони станаха:Даниел Ковачев -кат.-55 кг.;Станислав Цанов-кат.-63 кг.;Ивет Горанова-кат.-54 кг.;Виктория Росева-кат.-59 кг.;Габриела Горанова-кат.+59 кг.; и вицешампиони :Теодор Димитров-кат.-63 кг.;Михаил Ковачев-61 кг.
По време на лагера на една от тренировките Ивет Горанова - национален шампион на „Петромакс" бе наградена от Президента на БНФК г-н Алексей Петров с парична награда в размер 5 000 лв. за високите й спортни успехи и по-специално постижението й 3-то място кумите индивиуално кат.-54 кг. на Европейското П-во в Цюрих, Швейцария 2015 год. и 2-ро място Световна купа -Умаг /Хърватска/.

Лятото бе чудесно! Годината започва с участието на КБИ „Петромакс" в с. Челопеч на 20.09.2015 г. Продължаваме с Юбилейния Турнир на КБИ „Петромакс", който ще се проведе на 26 Септември 2015 год. във волейболната зала на спортен комплекс Спартак- Плевен. Турнира „40 години Карате в Плевен" е под егидата на Община Плевен и входа е свободен - всички желаещи да присъстват да заповядат.