За втори път посвещават концерт на Деня на социалната работа
За втори път посвещават концерт на Деня на социалната работа / archive.dariknews

За втора поредна година по инициатива на група студенти от специалност "Социални дейности" на Медицински колеж към Медицински университет - Плевен и със съдействието на Община Плевен се провежда концерт "Заедно ще сбъднем мечтите си". Той е посветен на Световния ден на социалната работа и ще се проведе на 18 март 2014 г. в зала "Катя Попова" от 17:00 часа.

Концертът има за цел да подпомогне процеса на социално включване на деца и лица със социални проблеми като се осигури възможност за личностната и творческата им изява. Участници в събитието са потребители на социални услуги от всички възрасти на територията на град Плевен и Плевенска област: Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост - Плевен, Помощно училище "П. Р. Славейков" - Плевен, Дом за деца, лишени от родителска грижа "Детелина" - Плевен, Дневен център за възрастни с увреждания - Плевен, Център за социална рехабилитация и интеграция - Плевен, Дом за деца и младежи с умствена изостаналост "Дъга" село Згалево, община Пордим, Дом за деца, лишени от родителска грижа "Младен Антонов" село Тотлебен, община Пордим.

Студентите желаят този концерт да се превърне в традиция и затова Мария Йорданова, Есра Бейджет и Юли Радушев, които са вече в ІІІ курс, ще предадат на сцената в зала „Катя Попова" символично на своите колеги Борислава Батова, Радка Александрова, Антония Огнянова и Евелин Христов от ІІ курс посланията на концерта, които гласят: Всички наши мечти могат да се сбъднат - ако имаме куража да ги преследваме! Ако имаш мечта, позволи й да се сбъдне...!

Голямата мечта е бъдещите им колеги да поемат тази идея, да я продължат защото на сцената виждат усмивката и радостта на тези, които наричаме социално ощетени.