За пръв път специалисти по ерготерапия се събират в Плевен
За пръв път специалисти по ерготерапия се събират в Плевен / netinfo

Медицинският университет в Плевен ще бъде домакин на първата за страната Национална конференция по медицинска рехабилитация и ерготерапия, съобщават от пресцентъра на заведението.

В продължение на три дни, от 4 до 6 октомври 2007 г., специалисти по медицинска рехабилитация и ерготерапия от цялата страна ще се съберат, за да представят новите тенденции в развитието на новата специалност. На конференцията ще се представят 55 доклада, като се очаква да присъстват около 100 специалисти. Официален гост на конференцията ще е Ханнеке Ван Бруген, изпълнителен директор на Европейската асоциация по ерготерапия, която е с изключителен принос в развиването на новата специалност в Плевен. Почетен председател на форума е проф. д-р Григор Горчев, ректор на Медицински университет Плевен, а председател – доц. д-р Гена Грънчарова, декан на факултета по обществено здраве.

Официалното откриване на конференцията ще бъде от 9.00 ч. на 5 октомври 2007 г. в залата на Телекомуникационния ендоскопски център в Медицински университет Плевен.