Ветераните от левицата обсъдиха развитието на структурата си
Ветераните от левицата обсъдиха развитието на структурата си / netinfo

Нашата цел е Движението на ветераните да се утвърди като обществен фактор със солидно влияние в обществото, това каза на среща в Плевен неговия председател проф. Владимир Топенчаров. На дискусията за ролята и значението на Движението присъстваха членовете на ВС на БСП Румен Петков, Васил Антонов, Цветко Цветков и Любомир Петков.

Плевен и областта са водещи в кампанията за прием и възстановяване на членството в партията, каза пред присъстващите Румен Петков. Той уточни, че за областта 500 социалисти са постъпили в редовете на БСП или са възстановили партийното си членство. Според Румен Петков това активизиране се дължи на изпълнението на управленската програма на партията в национален мащаб, както и на организационното стабилизиране на политическото влияние на БСП като цяло.

Председателят на Областната и общинска структура на Движението на ветераните Славко Николов поясни на участниците в дискусията, че тече процес на доразвиване на структурите на организацията. Предвижда се в Плевен да бъдат сформирани 10 клуба. На срещата стана ясно, че на 20 ноември в София ще се проведе и Учредителната конференция на Движението на ветераните.