Вестниците днес
Вестниците днес / netinfo
Пуснаха от ареста фалшификаторите на документи, пише с днешната дата плевенският всекидневник Посоки. С решение на Плевенски окръжен съд задържаните двама плевенчани, изработвали фалшиви документи, са пуснати на свобода. След изтичане на наложената им от прокуратурата 72-часова мярка за задържане казусът е бил разгледан от съда. Решението е единият от задържаните да остане под домашен арест, а съучастникът му е пуснат под парична гаранция, разкрива вестникът. След внасяне на обвинителния акт, от обвинението ще бъде насрочена и датата за дело.

Вътрешните страници на вестника информират за лудо шоу на колела, което ще се вихри с джипове по екстремно трасе в село Лазарово. Невероятно шоу ще се проведе в местността Студената падина в община Кнежа на 20 и 21 септември. Преди няколко месеца, през май, на същото място бе първото издание на авторалито, което вече си има и официално име - „Лазарово екстрийм - 4х4”.

На челото на Посредник новините са отново на колела и екстремни, но не дотам приятни. Такситата в Плевен с нови, по-високи цени, увеличението е с 10 стотинки, уточнява изданието. От 9 септември такситата карат с цени от 65 стотинки за километър пробег в часовете от 6 до 22 и 68 стотинки в часовете от 22 до 6.

Болница “Свети Панталеймон” ще съди ВиК, разбираме още от страниците на Посредник. Не можем да работим нормално без вода, алармираха от ръководството на Специализираната болница по ортопедия и хирургия в града. Въпреки трудностите, лечебното заведение ще продължи да работи, категорични са от управата.

“Общинска чиновничка обвини прокурор в лъжа. Глоба от 10 лв., наложена на Стоимен Стоименов, стигна до съда”, е водещото заглавие в новия брой на “BG Север”. За какво по-конкретно става дума ще разберете от конфликтната страница на седмичника. Там ще намерите и примери за още дела, които прилягат на народното твърдение „За кокошка няма прошка, за милиони няма закони”.

На страницата за общество и политика тази седмица можете да прочетете как почивката на море скара пенсионерите и предизвика разкол между поколенията.

По традиция всяка учебна година започва с недовършени ремонти на някои училища. По различни причини. "BG Север" провери какво е положението в школата на Северна България преди 15 септември 2008 г. Екипна разработка на вестника установи също, че въпреки заканите, тази година учителите няма да стачкуват на първия учебен ден.

Всички „за” и „против” Втора атомна научете от страницата за бизнес в петък.
В голямото интервю пък ще се срещнете с проф. Григор Горчев. С ректора на Медицинския университет в Плевен разговаряме в началото на учебната година за перспективите пред висшето училище и за проблемите на зравеопазването в България. Президентският съветник е световно признат капацитет в сферата на лапароскопската хирургия, наскоро създаде и ендоскопски център, който се развива с ускорени темпове.

Откъде идва звучното име на село Сърбогъзи, което преди дни изпрати и последния си жител и какъв подарък е избрала прецакана бизнесдама на бившия си по повод 10 г. от развода им, четете на шарената страница 16.