Вестниците днес
Вестниците днес / netinfo
“И шофьорите са си виновни”, така е озаглавена водещата тема в “Посредник“ днес. За тесните улици, за многото коли и безобразията на шофьорите, пише от първата си страница изданието. Изчезващата колегиалност между шофьорите е потвърдена от поредния случай на безогледното спиране където им падне.

Очни прегледи ще помагат за реставрация на църква, това е друго заглавие в ежедневника. Преди две години в село Горна Митрополия е започнала благотворителна кампания за спасяване на църквата “Св. Троица”. В инициативният комитет е д-р Анелия Хохвартер, която е очен хирург от Виена. Тя е родом от селото и е предоставила оборудване за очен кабинет там. В него лекарката ще преглежда, а събраните средства ще отидат за реставрация на църквата.

За потресаващ случай на починал човек, не потърсен от никого, съобщава “Посрединк”. Скелет на мъж, мъртъв от години, е намерен в собственото му мазе. Предполага се, че Богдан Терзийски е починал преди 4 или 5 години, но никой от близките му не го е потърсил.

“Разсекретяват” имената на контрольорите на общинските фирми. Повод за това са незадоволителните резултати отчетени от плевенските общински фирми през миналата година. Предложението за това е на независимият общински съветник Валерий Ангелов. Той задава персонални въпроси към кмета касаещи образованието, трудовия стаж и квалификацията на контрольорите, които са назначени еднолично от Найден Зеленогорски.

От “Посредник” научаваме още, че плевенските улици ще се ремонтират от варненска фирма. Тя е спечелила конкурс за възлагане на обществена поръчка. Кои точно участъци ще бъдат ремонтирани четете от страница 2 .

„Жертви на изнасилвача не щат да свидетелстват” е водещото заглавие в новия брой на "BG Север". Повече подробности около развитието на случая и мнението на психиатри за сексманиаците, които по принцип са психично здрави, четете на страница 3. Пак там ще намерите и интервю с майката на Ангел Бончев.

Нерегламентираните пазари и чия е отговорността при купуване на яйца в 35-градусовата жега на открито, ще разберете от екипната разработка на страница 5 в седмичника.

Учителите от 1 юли по-богати от шефовете си, е заглавие от социалната страница на седмичника. От страницата за бизнес пък ще научите как върви жътвата, какви са добивите и какъв е тази година проблемът на зърнопроизводителите, които пак се страхуват от фалит. „Отново запяха старата песен за новата опера” е водещото заглавие от страницата за култура.

Любомир Буковски от няколко дни е новият изпълнителен директор на "Плевен - БТ" АД. Има ли вече изградена мениджърска стратегия, как се работи в плевенската тютюнопреработвателна фабрика и какво я прави предпочитана за клиентите, какви са предизвикателствата пред бранша в европейските условия и как ще се справя дружеството с конкуренцията, разказва повече новият тютюнев бос.