Ученици от СОУ Иван Вазов зарадваха малчуганите от ЦДСТ- кв. Сторгозия
Ученици от СОУ Иван Вазов зарадваха малчуганите от ЦДСТ- кв. Сторгозия / ivan.vazov

Десетокласниците от СОУ „Иван Вазов" - Симона Клашнева, Ивана Митова, Пламена Петкова, Глория Писина, Гергана Божкова, Габриела Георгиева, Лилия Илиева, заедно с учителката им по етика и право - Йоанна Стойчева, организираха благотворителна акция за малчуганите от Центъра за деца от семеен тип в жк "Сторгозия".

С желанието да направят предстоящите празници на децата по-щастливи и опитвайки се да им докажат, че на Коледа стават чудеса, те, заедно с учениците на СОУ „Иван Вазов", събраха 548 лева и дрехи и обувки, дарени от ученици от различни класове. Мечтата на децата от центъра беше да имат телевизор, на който да гледат своите любими детски предавания, затова със събраните пари, вазовци решиха да ги зарадват и изненадат като осъществят желанието им.

Ученици от СОУ "Иван Вазов" зарадваха малчуганите от ЦДСТ кв "Сторгозия"
netinfo

На 20 декември организаторите на инициативата поканиха децата да дойдат в училището, където алчуганите от дома бяха топло посрещнати от първокласници. За тях бе подготвена прекрасна коледна презентация и картички, собственоръчно направени от първолаците.

По-късно учениците от десети клас им подариха телевизора, нови пижами, както и дрехите и обувките, събрани по време на акцията от учениците. За гостите беше организирано и тържество с  участието на аниматори.

Ученици от СОУ "Иван Вазов" зарадваха малчуганите от ЦДСТ кв "Сторгозия"
netinfo