/ dariknews
Трима извършители са осъдени след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура-Ловеч.

По искане на Инспекцията по труда в Ловеч, съдът обяви фирма в несъстоятелност

С. А. и непълнолетните К. К. и А. И. се признаха за виновни за това, че в периода от началото на юни 2017 г. до 14 ануари 2018 г. в Угърчин, от къщи, /К.К.при условията на продължавано престъпление/ отнели чужди движими вещи, като:
  • На две неустановени дати през периода от началото на м.юни 2017г. до края на м.август 2017г., в съучастие като извършители, отнели осем  месингови водомери, две ел. машинки акумулаторни за подстригване със зарядни устройства и чифт мъжки маратонки 20лв.
  • На 13/14.01.2018г.  в съучастие като извършители, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот /разбиване ключалките на две от вратите на къщата и счупване стъклото на една от тях/, отнели 20-двадесет бутилки олио, двулитрова бутилка с червено вино и двадесет бр.яйца всичко на обща стойност 135.38 лв., от владението на собствениците, без съгласието им, с намерение противозаконно да ги присвоят. Престъпление по чл.195,  вр. чл.194, вр. чл.20,  вр. чл.26, вр. чл.63 от НК
При последната кражба, тримата обвиняеми се събрали в дома на К. К. Черпили се и след като свършила бирата към 23.00 часа тръгнали за пиене. Решили да влязат в имот, в който вече били извършили кражба.

Рецидивист, извършил поредна измама, е предаден на съд от Районна прокуратура-Плевен

С.А. ритнал с крак входната порта, разбил и ключалката и счупил стъклото на една от вратите на първия етаж на къщата. От помещение на първия етаж, взели два стека с олио, двулитрова бутилка с  червено вино и 20 яйца. Яйцата изпочупили, а  виното изпили заедно с други младежи още същата вечер.

За извършените деяния на непълнолетният А. И. е наложено наказание Обществено порицание. К. К. е осъден на три месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което наказание на основание чл.69 от НК е отложено за срок от една година. На С. А. е наложено наказание „ПРОБАЦИЯ“ за срок от осем месеца със задължителни пробационни мерки.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.