Съдът връща на работа кмета на Левски
Съдът връща на работа кмета на Левски / Дарик Плевен

С определение на Плевенски окръжен съд днес е отменен протестът на Районна прокуратура Левски относно постановлението за връщане на работа на кмета на Левски Георги Караджов. Информацията беше представена днес от съдия Силвия Кръстева, пресаташе на Плевенски окръжен съд.

Според решението на съдебната инстанция, Георги Караджов отново може да заеме длъжността си на кмет. Това ще стане обаче само след като се произнесе Апелативния съд във Велико Търново, пред който определението може да се обжалва. Срокът е 15-дневен.

През ноември 2009 г. в Плевенски Окръжен съд пристигна делото, с което Районна прокуратура Левски протестира срещу връщането на Георги Караджов на работа. Месец преди това Районният съд в Левски върна на работа отстранения в края на 2008 г. кмет. Досега той два пъти поиска да бъде върнат на длъжността си, но получи откази. С постановление от декември 2008 г. районният прокурор на Левски Рени Кирилова го привлече като обвиняем за "длъжностно присвояване в големи размери".

Кметът на Левски е подсъдим и за подбудителство към служители на Община Левски за съставяне на официални документи с невярно съдържание.