Студенти медици с възможност за лятна практика в Австрия 
Студенти медици с възможност за лятна практика в Австрия  / dariknews.archive

Възможност за едномесечна лятна практика в Австрия ще имат студенти по медицина от 4 и 5 курс на Медицински университет - Плевен. Официалната покана до висшето училище е получена от Лайънс клуб по програмата на Лайънс клуб, Австрия, "Възможности без граници за студенти по медицина".

Програмата дава възможност за провеждането на едномесечна лятна практика за студенти медици от 4 и 5 курс. Обявените свободни места са за двама участници и един резервен кандидат, който може да бъде поканен да се включи в периода от юли до август. Практиката ще се осъществява в медицински университети във Виена, Грац, Инсбрук и Залцбург, както и във водещи болници в цяла Австрия, като например във Vienna Krankenhaus Hietzing, Wilhelminenspital, Lorenz Böhler Unfallkrankenhaus и във Feldkirch, Linz, St. Pölten Klagenfurt и др.

Участието на студентите се финансира от Лайънс Клуб, Австрия. Изискванията към кандидатите за участие са да са студенти по медицина в 4 и 5 курс, да владеят добре немски език и да имат успех минимум 4.50 от последния семестър. Необходими документи за кандидатстване по програмата са уверение от Студентска канцелария за успеха, мотивационно писмо (на български език), автобиография и сертификат за владеене на немски език или копие от диплома за завършено средно образование от езикова гимназия.

Срокът за подаването им е до 15 март тази година, документите се приемат в Ректорат 1, ст. 205.