Стефан Данаилов гостува в Левски и Трънчовица за празниците на хумора
Стефан Данаилов гостува в Левски и Трънчовица за празниците на хумора / dariknews.bg

На 21 май тържествено бяха открити "Празници на хумора и сатирата Трънчовица - 2012" в памет на големият български артист Григор Вачков.

Кетът на Община Левски, Любка Александрова посрещна проф. Стефан Данаилов, един от най- добрите приятели на Гришата и народния представител Румен Петков. По стара българска традиция и в Левски и в Трънчовица гостите бяха посрещнати с хляб и сол и закичени със здравец.

Стефан Данаилов гостува в Левски и Трънчовица за празниците на хумора
netinfo

Гостите разгледаха къща - музей "Георги Парцалев" и се срещнаха с дейци на културата и ученици от Младежки клуб в град Левски.Проф. Данаилов разказа спомени за годините в които е имал щастието да работи с големите артисти Георги Парцалев и Григор Вачков.

Вечерта в читалище „Григор Вачков" в село Трънчовица, тържествено бяха открити Празници на хумора и сатирата Трънчовица - 2012 от
председателя на читалищното настоятелство Верка Проданова. Вече близо 30 години в родното село на актьора се събират негови колеги, творци и изпълнители от близо и далеч. В читалището беше прожектиран филм от сериала „На всеки километър".

„Радвам се, че толкова години вие имате това събитие и то, свързано с усмивката, защото Гришата беше един усмихнат човек. И може би самото наименование на Трънчовица, както той казваше - „Аз съм Григор Вачков от Трънчуица Плеинско", независимо дали се запознава с чужденец или с българин.", каза проф. Стефан Данаилов в началото на своя разказ за приятеля, актьора и човека Григор Вачков.

Кметът на Трънчовица, Блажо Николов благодари за вълнуващата среща и покани всички, гости и домакини, да се съберат отново на 25 и 26 май следващата година.

Празниците на хумора и сатирата „Трънчовица - 2012" продължават на 25 май с комедията „Селяни в Европа - порно без граници"на Театралния състав при читалище „Г.Парцалев" град Левски.