Стартира изграждането на Областен информационен център Плевен
Стартира изграждането на Областен информационен център Плевен / Дарик Плевен

Започват строително-монтажните дейности по изграждането на Областен информационен център (ОИЦ) Плевен, съгласно подписан договор за изпълнение на обществена поръчка с предмет: "Изграждане на Областен информационен център Плевен - преустройство". Крайният срок за изпълнението на дейностите е 15.12.2011 г., уточняват от пресцентъра на Община Плевен.

ОИЦ Плевен се изгражда по проект на Община Плевен, одобрен по ОП "Техническа помощ", и е на стойност 499 996 лв. Финансирането е 100% безвъзмездна финансова помощ. Проектът ще се изпълнява в рамките на 36 месеца и основната му цел е в центъра да се предоставя информация за Кохезионната политика на ЕС, нейните цели и възможности.

През месец ноември предстои обявяване на конкурс за назначаване на служители в ОИЦ Плевен, а именно: управител; експерт "Информационно обслужване и услуги"; експерт "Комуникация и информация" и експерт "Логистика и информация".

С изграждането на ОИЦ Плевен се цели да се постигне повишаване на познанието на широката общественост относно възможностите за развитие, които структурните и кохезионният фондове на Европейския съюз предоставят, както и за постигнатите резултати и осъществените инициативи, включително и добри практики на територията на област Плевен. В рамките на проекта се предвижда да се осигури лесен достъп до информация по отношение на целите на Кохезионната политика на ЕС.

Гражданите ще получават пълен достъп до информация за възможностите за финансиране по Структурните и Кохезионния фондове за всички социални, етнически и възрастови групи на територията на Област Плевен. Сред заложените цели на проекта е и развитие на капацитета на администрацията на Община Плевен.

В периода на изпълнение на проекта Община Плевен ще организира в 11-те общини на област Плевен 66 информационни събития за популяризиране на структурните и кохезионния фондове на ЕС.