Социален проект стартира в Никопол с помощта на ОИЦ-Плевен
Социален проект стартира в Никопол с помощта на ОИЦ-Плевен / archiv.DarikNews

На 21 март 2013 г. в заседателната зала на община Никопол ОИЦ - Плевен събра на информационна среща общински служители, кметове на селища от общината, директори на училища, медицински работници, читалищни активисти и граждани.

Участниците получиха подробна информация за отворените процедури за кандидатстване по Оперативните програми като акцент беше поставен на процедура "Подкрепа за изготвяне на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие - II", по която общината е бенефициент и подготвя проект. Интерес предизвикаха приоритетите на следващия програмен период и предстоящите събития по повод кампанията "Месец на Европа", част от които ще се реализират в община Никопол.

"Благодарение на навременната информация, получена от ОИЦ - Плевен, ние имахме възможност да разработим успешен проект и да го спечелим", каза Цветослава Драгомирова - Линкова, гл. експерт "Социални дейности" в общинската администрация, по повод старта на проект "Звено за социални услуги към домашен социален патронаж - Никопол".

Проектът ще се изпълнява 17 месеца, той е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и е на обща стойност 220 хиляди лева. Ще бъдат осигурени 37 нови работни места за безрабтни в трудоспособна възраст, които ще обслужват 73 възрастни и хора с увреждания.

Социален проект стартира в Никопол с помощта на ОИЦПлевен
netinfo

Информационните срещи организирани от ОИЦ - Плевен продължават по общини. Предстоят Гулянци, Долни Дъбник и Плевен.