Селските кметове призоваха съветниците да гласуват Бюджет 2009
Селските кметове призоваха съветниците да гласуват Бюджет 2009 / netinfo

Кметовете на кметства и кметски наместници в община Плевен подкрепят проекта за бюджет 2009, който беше представен от кмета Найден Зеленогорски на последната сесия на Общинския съвет. Това стана ясно на специално организирана от тях среща с медиите. “Неприемането на бюджета ни вързва ръцете и не знаем с какво разполагаме, за да си вършим работата”, каза Михаил Николов, кмет на село Бохот.

Кметовете и кметските наместници се обединиха около становището, че не могат да обяснят на хората защо няма пари за улично осветление или канализация и недоволството рефлектира върху тях, тъй като хората по селата не се интересуат от това приет ли е бюджета или не, а искат конкретни резултати. Представителите на кметствата призоваха политическите партии да се обединят и да гласуват бюджета.

Последиците от неприемането му нарастват лавинообразно, коментираха всички кметове и наместници. Те вече са изпратили предизвестия  до охранителните фирми, с които работят, че се отказват от услугите им, защото нямат средства да плащат, стана ясно на срещата.

От Министерството на финансите се отаказали да преведат на кметство Коиловци пари за транспортни разходи на пътуващите учители и служители от администрацията, поради липсата на бюджет на община Плевен.