РЗС: Управлението на ГЕРБ е катастрофа
РЗС: Управлението на ГЕРБ е катастрофа / снимка: Sofia Photo Agency, архив
РЗС: Управлението на ГЕРБ е катастрофа
32158
РЗС: Управлението на ГЕРБ е катастрофа
  • РЗС: Управлението на ГЕРБ е катастрофа

Сегашното управление на ГЕРБ, според „Ред, законност и справедливост", е катастрофа. Мнението изрази пред медиите в Плевен лидерът на партията Яне Янев. Той се срещна със симпатизанти по повод подготвяната от РЗС Национална подписка за свикване на Велико народно събрание.

Пораженията от сегашното управление ще бъдат оценени от експертите едва след края на мандата на ГЕРБ, беше категоричен Яне Янев. Според него, Бойко Борисов само имитира пред обществото, че едва ли не удържа положението, но това е много илюзорно и измамно като теза.  

"Борисов изобщо не знае какво се случва в държавата и е капитан на един потънал кораб. Той има само интуиция и тази интуиция частично му помага да изглежда овладяно положението в медиите, а не в реалния сектор на икономиката, не сред обикновените хора", каза лидерът на РЗС.

По думите на Янев, проблемите в България в икономически и финансов план са много по-тежки от тези в Гърция - покупателната възможност на хората спада непрекъснато, а вече има региони в страната с безработица около 30%. Що се отнася до местното управление, според РЗС то е напълно феодализирано. "Имаме модел с кметове - феодали и Общински съвети, които са финансово-брокерски дружества", каза Яне Янев.

Лидерът на „Ред, законност и справедливост" беше категоричен, че ГЕРБ сега, чрез лобизма по места и узурпиране на цялата власт, се стреми да си осигури служебна победа на местните избори.